Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

09 Οκτωβρίου 2017

Καταγγελία για τις αποσπάσεις


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 06/10/2017
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 49
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ, ΔΔΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Καταγγελία για τις αποσπάσεις»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με το ζήτημα των αποσπάσεων. Σε συνέχεια του χαμηλού ποσοστού των μεταθέσεων, το Υπουργείο εξακολουθεί την πολιτική του εμπαιγμού απέναντι στους εκπαιδευτικούς, δίνοντας αποσπάσεις με το σταγονόμετρο, τη στιγμή που τα λειτουργικά κενά είναι τεράστια σε μεγάλο αριθμό περιοχών. Έτσι, συνάδελφοι που για χρόνια βρίσκονται μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, εξακολουθούν να μένουν εγκλωβισμένοι χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα δυνατότητα να απεγκλωβιστούν.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, πιστή στις δεσμεύσεις της για μηδενικούς διορισμούς, προσπαθεί επί της ουσίας να «απλώσει» τα κενά σε όλη τη χώρα, μόνο και μόνο για να μη φαίνεται η «γύμνια» της πολιτικής της, που καταδικάζει συναδέλφους μονίμους να ζουν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, συναδέλφους αναπληρωτές να κυνηγούν το διορισμό γυρνώντας τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και τους μαθητές να χάνουν χιλιάδες ώρες εβδομαδιαίως από την πολιτική αδιοριστίας που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις διαχρονικά.

Απαιτούμε:


·         Άμεση διενέργεια νέας φάσης αποσπάσεων που να ικανοποιεί όλες τις αιτήσεις, εφόσον υπάρχουν λειτουργικά κενά.
·         Μαζικούς μόνιμους διορισμούς που να καλύπτουν όλα τα κενά, ώστε να μη χάνεται ούτε μία ώρα μάθημα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το Δ.Σ.LinkWithin