Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

18 Απριλίου 2013

Εικόνες από την εκδήλωση της ΕΛΜΕΖ για την Αξιολόγηση

Η αφίσα της εκδήλωσης
Μαζική συμμετοχή είχε η χτεσινή εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η ΕΛΜΕΖ στο θέατρο του Σαρακηνάδου με κύριο θέμα τον ρόλο της αξιολόγησης στο "νέο σχολείο" της αγοράς...

Πάνω από 100 καθηγητές, δάσκαλοι, αδιορίστοι εκπαιδευτικοί μαζί με αρκετούς γονείς και με την παρουσία εκπροσώπων πρωτοβάθμιων σωματείων κυρίως από το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τα προβλήματα, που θα προκαλέσει η εφαρμογή της αξιολόγησης στο ήδη υποβαθμισμένο δημόσιο σχολείο.


Η συζήτηση, που ήταν αρκετά καλή γιατί βοήθησε να βγουν ουσιαστικά συμεράσματα, διήρκησε περίπου 3ώρες και κρίνεται επιτυχημένη.

Πρέπει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια και μέχρι το πέρας της εκδήλωσης, δεν υπήρξε καμιά αυταπάτη ως προς τον χαρακτήρα και τον στρατηγικό στόχο της λεγόμενης αξιολόγησης, που προωθεί το Υπ.Παιδείας.

Η αξιολόγηση δεν υπηρετεί το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αντίθετα οδηγεί σε απολύσεις και στον εκφοβισμό των συναδέλφων, στην περαιτέρω υποχρηματοδότηση των σχολείων -βάρος της οποίας θα αναγκαστούν να επωμιστούν οι γονείς- καθώς επίσης και την δυναμική εισβολή των επιχειρήσεων στα σχολεία με τον μανδύα του χορηγού.

Σε αυτό που οι περισσότεροι συμφώνησαν είναι πως χρειάζεται δυναμικός κοινός αγώνας εκπαιδευτικών, γονέων μαθητών, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζει πιστά το μέτωπο κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και ΕΕ, να τσακιστεί ο κυβερνητικός συνδικαλισμός της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ, που λειτουργούν σαν δούρειος ίππος μέσα στο κίνημα, ώστε να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας να κερδιθεί πολύτιμος χρόνος για να μπλοκαριστεί η αξιολόγηση στην πράξη.

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση.
Α
ργότερα θα αναρτηθεί και βίντεο με ολόκληρη την συζήτηση.


Βλέπετε (αριστερά προς δεξιά) τους: Ιωσηφίδη Λουκά, Γραμματέα. της ΕΛΜΕΖ - Ζαφείρη Ανδρέα, Μέλος Γραμματείας Σ.Ε.Κ. - Αρβανιτίδη Αλέκο, Μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών - Χονδρό Δημήτρη, Πρόεδρο της ΕΛΜΕΖ)













LinkWithin