Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

23 Απριλίου 2013

Σχετικά με το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 22/04/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:53
Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
Τηλέφωνο
:
6976256581

Site
:
elmez.blogspot.gr
e-mail
:

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών»

Συνάδελφοι, τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπάρχει ανώνυμη φημολογία για την επίσκεψη ελεγκτών δημόσιας διοίκησης στα σχολεία και τις υπηρεσίες του Νομού. 

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ανάλογες (παντελώς αβάσιμες) πληροφορίες διακινούνταν σε όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα και τα Ιόνια, καλλιεργώντας το φόβο. 

Τα στελέχη διοίκησης κάτω από το βάρος αυτών των πληροφοριών βάζουν ζητήματα για ωράριο –λειτουργία των σχολείων. Με τον τρόπο αυτό καλλιεργείται η λογική ότι η ιδιωτική αντιμετώπιση και η δημοσιοϋπαλληλική ψευτο–τυπικότητα αποτελούν γραμμή άμυνας και σωτηρίας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ θεωρεί ότι το όλο σκηνικό στήνεται σκόπιμα.

Καλούμε τους συναδέλφους, εάν συμβεί οτιδήποτε, να απαντήσουν συγκροτημένα:
  • Κάνουμε σαφές ότι το εκπαιδευτικό ωράριο ΔΕΝ είναι 8 – 2, αλλά το διδακτικό οι εργασίες που έχει αναλάβει να εκπληρώσει ο συνάδελφος από το Σύλλογο Διδασκόντων. Υπάρχει σχετικό άρθρο του Ν. 1566, που είναι σε ισχύ. Είναι προφανές ότι αυτό το υπερασπιζόμαστε κυρίως συνδικαλιστικά. Δεν πρέπει να διαφεύγει ότι αντικειμενικά, αυτό που επιχειρείται είναι οι συνάδελφοι να προετοιμαστούν για «προσκλητήριο λόχου», μέσα στον πανικό.
  • Για το πιθανό ενδεχόμενο να έρθουν ελεγκτές δημόσιας διοίκησης πρέπει να είναι σαφές ότι δικαιούνται να ελέγχουν τη νομιμότητα των πράξεων της διοίκησης. ΟΧΙ τους συναδέλφους ατομικά. Βεβαίως υπάρχουν ζητήματα που αφορούν το συνδικαλιστικό κίνημα π.χ. θεωρείται παράνομη η λειτουργία τμήματος με 20 μαθητές ή το ασυμπλήρωτο ωράριο εκπαιδευτικού. Όλα είναι σχετικά με το e-survey, από το οποίο και αντλούν στοιχεία. Υπάρχει σχετική εμπειρία από πέρσι στην Αθήνα. Το γεγονός ότι αξιοποιούνται στην κατεύθυνση καταργήσεων –συγχωνεύσεων τμημάτων και απώλειας οργανικών θέσεων πρέπει να συναντήσει τη μαχητική κατακραυγή του κλάδου.
Επειδή το θολό τοπίο ευνοεί τη σύγχυση και τον πανικό κάνουμε σαφή τα εξής:
  • Λειτουργούμε κανονικά, όπως κάθε μέρα.
  • Ενημερώνουμε την ΕΛΜΕΖ εάν συμβεί κάτι, ώστε να απαντήσουμε συγκροτημένα και συλλογικά όπου χρειαστεί.
  • Εννοείται ότι σε περιπτώσεις που υπάρξει πραγματικό ζήτημα έλευσης αξιολογητών, τρομοκράτησης συναδέλφων κ.ο.κ. με απόφαση της ΕΛΜΕΖ κάνουμε στάση, κλείνουμε το σχολείο και γενικά απαντάμε με όρους κινήματος.
Να μην περάσει η συλλογική ενοχοποίηση, ο φόβος και ο πανικός.

Συσπειρωμένοι στο σωματείο δίνουμε τη μάχη.

LinkWithin