Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

25 Απριλίου 2013

Εκδήλωση για την Πρωτομαγιά

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 22/04/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:52
Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
Τηλέφωνο
:
6976256581

Site
:
elmez.blogspot.gr
e-mail
:
 
ΘΕΜΑ: «Εκδήλωση για την 1η Μαΐου»

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 8 μ.μ. 
στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου 
 
Η Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση 
στις 10:30 π.μ στο Παλ. Εργατικό Κέντρο (Απέναντι ΟΤΕ).

«Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, νέες - νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, 127 χρόνια πάλης και δράσης από την 1η Μάη του 1886 στο Σικάγο που η εργατική τάξη έδωσε το αίμα της για το 8ωρο. 
 
Η Πρωτομαγιά έγινε μέρα - σύμβολο για τους εργάτες, γιατί ποτίστηκε με το αίμα χιλιάδων εργατών από το Σικάγο του 1886 ...μέχρι την Καισαριανή του 1944 και στους αγώνες που συνεχίζει να δίνει μέχρι σήμερα η εργατιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είναι μέρα τιμής για τους χιλιάδες νεκρούς του διεθνούς προλεταριάτου και σαν τέτοια θα συνεχίσει να καταγράφεται στο παγκόσμιο ημερολόγιο των εργατικών αγώνων. Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σβήσει την Εργατική Πρωτομαγιά. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τιμάμε και διεκδικούμε αιτήματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε συμπαιγνία με τους μεγαλέμπορους για μεταφορά της πρωτομαγιάτικης αργίας την Τρίτη του Πάσχα. Η 1η του ΜΑΗ δεν είναι αργία, δεν είναι μεταφερόμενη γιορτή. Είναι απεργία!

Σήμερα στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης έχει σχηματιστεί ένα αντιλαϊκό, αντεργατικό μπλοκ δυνάμεων που αποτελείται από κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ, κόμματα του ευρωμονόδρομου, ενάντια στην εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η φετινή πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση είναι σημαντικό βήμα κλιμάκωσης των αγώνων για την απόκρουση της αντεργατικής καταιγίδας και για την ανασύνταξη και συσπείρωση της εργατικής τάξης για να δοθεί απάντηση στην επίθεση που δέχεται στα δικαιώματά της. Στόχος όλων πρέπει να είναι η ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο πολλαπλασιασμός των απολύσεων, η μαζική απλήρωτη εργασία, η φορολογία, η ακρίβεια φανερώνουν πως η επίθεση θα συνεχίζεται αμείωτα όσο ο εργαζόμενος λαός δεν αξιοποιεί τη δύναμη που έχει στα χέρια του. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος διεξόδου από την εξαθλίωση πέρα από την οργάνωση στα σωματεία, από τη συμμετοχή στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που πρέπει να αναπτυχθούν σε κάθε τόπο δουλειάς για να αποκρουστεί η επίθεση, από την αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, από τη συστράτευση στις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε από καλύτερες θέσεις να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε.

Αν για το κεφάλαιο είναι ευκαιρία να ξεμπερδέψει με εργασιακά και άλλα δικαιώματα, για τους εργαζόμενους είναι ευκαιρία να μεγαλώσουν τα ρήγματα του αστικού πολιτικού συστήματος, να το ανατρέψουν και να πάρουν την εξουσία. Να θέσουν τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής υπό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Εμείς έχουμε χρέος να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης σε όλα τα επίπεδα. Το χρωστάμε στους νεκρούς της τάξης μας.

Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην 
πολιτιστική εκδήλωση για την 1η Μάη, 
 
που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου 
την ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 8 μ.μ. 
στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου 
 
και στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση 
στις 10:30 π.μ στο Παλ. Εργατικό Κέντρο (Απέναντι ΟΤΕ).

LinkWithin