Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

17 Απριλίου 2013

Καταδίκη της επίθεσης φασιστοειδών της ΧΑ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 08/04/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:46


Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
Τηλέφωνο
:
6976256581

Site
:
elmez.blogspot.gr
e-mail
:


Θέμα: «Καταδίκη της επίθεσης φασιστοειδών της ΧΑ»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής ενάντια στη συγκέντρωση του “Αντιφασιστικού Μετώπου”, το βράδυ της 6ης Απρίλη.

Ο φασισμός, ως γνήσιο τέκνο του συστήματος, ενισχύεται και τροφοδοτείται από τους μονοπωλιακούς ομίλους, που πια -σε συνθήκες κρίσης- δυσκολεύονται πια να κυβερνήσουν.

Φασισμός, όμως δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή. Φασισμός είναι και ο υποσιτισμός των μαθητών, το κλείσιμο σχολείων, οι απολύσεις, οι μισθοί των 300€, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα λουκέτα των μικρομάγαζων, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς.

Ο βουλευτής της Χ.Α., με το μεταφερόμενο τάγμα εφόδου, επιζητούσε προκλητικά, από το πρωί του Σαββάτου τη συμπλοκή, με στόχο τη δημιουργία πλαστών εντυπώσεων.

Η μάχη ενάντια στο φασισμό, δεν κερδίζεται μόνο με αντιφασιστικές συγκεντρώσεις ή ακτιβισμούς. Κερδίζεται με την ουσιαστική πάλη ενάντια στην μήτρα που τον γεννά, τον καπιταλισμό και την κρίση του...



Με τη μαζικοποίηση του εργατικού και του λαϊκού κινήματος, τη δυνάμωση των σωματείων και των λαϊκών επιτροπών στις γειτονιές και στα χωριά, που θα απομονώνουν τη δράση τον φασιστών και θα στοχεύουν στην αιτία που τον γεννά.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νησιού να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, και για το ρόλο της αστυνομίας, που επέτρεψε την επίθεση των ναζιστών της Χ.Α. ενάντια στη συγκέντρωση του αντιφασιστικού μετώπου και μάλιστα χωρίς να προβεί σε καμία σύλληψη.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, τα οποία οι φασίστες θέλουν να καταργήσουν και να αγωνιστούν για μια άλλη κοινωνία δίχως εκμετάλλευση, ανασφάλεια ή φόβο. 





LinkWithin