Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

25 Απριλίου 2013

Φράουλες ποτισμένες με αίμα!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 22/04/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:48
Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
Τηλέφωνο
:
6976256581

Site
:
elmez.blogspot.gr
e-mail
:



ΘΕΜΑ: «ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΠΟΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΑΙΜΑ»  

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΤΗΝΗ «ΚΑΘ΄ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ» ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ», ομόφωνα καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα  Ηλείας, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν  δεκάδες τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιοχή του «κόκκινου χρυσού», όπως αποκαλούν τι φράουλες. 

Ούτε είναι η πρώτη φορά που μένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι (Έλληνες η ξένοι) για μήνες ολόκληρους, από τα αφεντικά τους. Ή που τους πετάνε στο δρόμο απλήρωτους, για να προσλάβουν άλλους που θα τους αφήσουν απλήρωτους αργότερα.

Η εργασία άλλωστε, θεωρείται πια (απ΄ τον καιρό του Μάαστριχτ) «μισθολογικό κόστος». Κάτι σαν «ντροπή» δηλαδή.

Οι μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα εκτός από την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία που δέχονται καθημερινά, τη δουλειά χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και χωρίς ασφάλιση, τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης και έλλειψης κάθε μέτρου υγιεινής χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χθες δέχτηκαν δολοφονική επίθεση με πυροβολισμούς από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και μπράβους της εργοδοσίας με αποτέλεσμα τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο...



Η κυβέρνηση και οι αρχές της περιοχής τα ξέρουν όλα, αφού δε συμβαίνουν για πρώτη φορά κι έχουν βαρύτατες ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών, που οδηγεί σε φαινόμενα όπως η σημερινή εγκληματική επίθεση σε βάρος τους.


Το συγκεκριμένο γεγονός, όπου τα μεγάλο-αφεντικά κι οι μπράβοι τους επιτίθενται σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, παραπέμπει σε άλλες εποχές και επιβεβαιώνει ότι η βαρβαρότητα είναι συνώνυμο του σημερινού συστήματος, του καπιταλισμού.


Έλληνες και ξένοι εργάτες, ενωμένοι σαν μια γροθιά, πρέπει να αντιπαλέψουν αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά.

 

LinkWithin