Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

23 Απριλίου 2013

Σχέδιο Απόφασης Συλλόγου Διδασκόντων κατά της Αξιολόγησης


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 22/04/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:54
Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
Τηλέφωνο
:
6976256581

Site
:
elmez.blogspot.gr
e-mail
:


Θέμα: «Σχέδιο Απόφασης Συλλόγου Διδασκόντων κατά της Αξιολόγησης»


Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ………………………………………….. Ζακύνθου θεωρεί ότι σήμερα υπάρχουν, αντικειμενικά, δυνατότητες για ολόπλευρη ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων του λαού, για παροχή ενιαίας αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Η αξιολόγηση λειτουργεί ευθέως αντίθετα με αυτό το αίτημα. Δεν κάνει καλύτερο ούτε το σχολείο ούτε τον εκπαιδευτικό. Είναι εργαλείο για ένα σχολείο της αγοράς, με απολύσεις και διάλυση των εργασιακών σχέσεων για τους εκπαιδευτικούς. Σηματοδοτεί αντιδραστική στροφή.

Για αυτό το λόγο η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Κάθετη αντίθεση σε αυτή την πολιτική και την αξιολόγηση, ως εργαλείο εφαρμογής της.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων στηρίζει το πλαίσιο των μέτρων οργάνωσης της δράσης που κατατέθηκε στη ΓΣ της ΟΛΜΕ:

  • Απορρίπτουμε συνολικά το ΠΔ για την αξιολόγηση. Να αποσυρθεί τώρα.
  • Καμιά συμμετοχή στο διάλογο-απάτη με το Υπουργείο Παιδείας.
  • Ζητάμε την κατάργηση όλων των νόμων για την αξιολόγηση.
  • Οργανώνουμε πλατιά καμπάνια ενημέρωσης σε γονείς και μαθητές για το τι σημαίνει αξιολόγηση, τι επιπτώσεις θα έχει στο μαθητή, στο σχολείο, στη λαϊκή οικογένεια.
  • Παίρνουμε μέτρα ώστε συλλογικά να οργανώσουμε την ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Χωρίς οργανωμένη και συλλογική απειθαρχία η αξιολόγηση δεν είναι δυνατόν να αποτραπεί.
Δηλαδή:


  1. Μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη με αποφάσεις ΔΣ, Γενικών Συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα, των Σύλλογος Διδασκόντων σε κάθε σχολείο.
  2. Δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης ( Σεμινάρια, κατάθεση φακέλου προσόντων κτλ). Δε δεχόμαστε τους αξιολογητές στην τάξη, δε συνεργαζόμαστε μαζί τους.
  3. Κανένας αξιολογητής δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία.

LinkWithin