Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

13 Δεκεμβρίου 2017

Ψηφίσματα και αποφάσεις της ΓΣ της ΕΛΜΕΖ (1ο ψήφισμα)

Ψήφισμα της ΓΣ της ΕΛΜΕΖ για την εγκύκλιο των μεταθέσεων των πειραματικών σχολείων

Η ΓΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει απερίφραστα το Υπουργείο Παιδείας για την πρόσφατη εγκύκλιο που ρυθμίζει τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε Πειραματικά ή Πρότυπα Σχολεία.
Πιο συγκεκριμένα, στην πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με Αρ. Πρωτ.: 203643/Ε1/22-11-2017 και με θέμα: «Διευκρινίσεις για την υποβολή αιτήσεων μετάθεσης και τοποθέτησης εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε Πειραματικά ή Πρότυπα Σχολεία» αναφέρεται ότι: «1. Οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται ότι ανήκουν στην περιοχή μετάθεσης της βαθμίδας τους που βρίσκεται χωροταξικά το Π.Π.Σ. και ως εκ τούτου δύνανται να υποβάλουν αίτηση τοποθέτησης, εφόσον το επιθυμούν, μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή του Π.Π.Σ. Για παράδειγμα, εάν εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών τοποθετήθηκε σε Πειραματικό Σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής Α’ Θεσσαλονίκης,θεωρείται ότι ανήκει στην περιοχή μετάθεσης Α’ Θεσσαλονίκης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,για την οποία και δύναται να υποβάλει αίτηση τοποθέτησης.»
Πρακτικά δηλαδή το Υπουργείο φτιάχνει ένα παράλληλο σύστημα μεταθέσεων παρακάμπτοντας τη διαδικασία που ισχύει για το σύνολο των εκπαιδευτικών!
Μετά τον πρόσφατο εμπαιγμό των μηδενικών μεταθέσεων και αποσπάσεων που εγκλωβίζουν χιλιάδες συναδέλφους σε περιοχές μακριά από τον τόπο τους και την οικογένειά τους, το Υπουργείο με προκλητικό τρόπο δίνει από την πίσω πόρτα μεταθέσεις.
Η επιλογή αυτή της κυβέρνησης δεν είναι τυχαία. Χρησιμοποιώντας το «καρότο», επί της ουσίας καλεί τους εκπαιδευτικούς να δεχθούν να αξιολογηθούν με «μπόνους» τη μετάθεση τους στις περιοχές που επιθυμούν. Αφού και η τωρινή κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη αντιμετώπισαν πολύ σοβαρή δυσκολία στο ζήτημα της αξιολόγησης από την οργανωμένη αντίσταση των εκπαιδευτικών, προσπαθεί να πιάσει στη «φάκα» της αντιδραστικής αξιολόγησης του συναδέλφους, προτάσσοντας το τυράκι της κατ’ εξαίρεση μετάθεσης. Για το λόγο αυτό δε διστάζει ακόμα και να μεθοδεύσει με τρόπο που παραπέμπει ευθέως σε εξαγορά και ρουσφέτι κατ’ εξαίρεση μεταθέσεις, με στόχο τη διάσπαση των εκπαιδευτικών ώστε να περάσει πιο εύκολα την αξιολόγηση, βασικό προαπαιτούμενο της 3ης αξιολόγησης που έχει συμφωνήσει με την τρόικα.


·           Απαιτούμε από το Υπουργείο να ανακαλέσει άμεσα τη συγκεκριμένη εγκύκλιο που κατάφωρα αδικεί τους συναδέλφους που χρόνια παλεύουν για μετάθεση.

·           Να ικανοποιηθούν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές (μεταθέσεις, αποσπάσεις) ώστε να καλυφθούν τα χιλιάδες πραγματικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία, αλλά και όλων των πραγματικών λειτουργικών κενών τωνσχολείων με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας. 

LinkWithin