Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

21 Δεκεμβρίου 2017

Αίτημα προς τις ναυτιλιακές εταιρείες και το ΚΤΕΛ για τα εισιτήρια των εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 21/12/2017
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 01
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: ναυτιλιακές εταιρείες, ΚΤΕΛ
Τηλέφωνο
:
6978936176
Κοιν: Σχολεία, ΔΔΕ, ΜΜΕ
Site
:
http://elmez.blogspot.gr
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr



ΘΕΜΑ: «Αίτημα προς τις ναυτιλιακές εταιρείες και το ΚΤΕΛ για τα εισιτήρια των εκπαιδευτικών»

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εκπαιδευτικής ιστοσελίδας «alfavita» (Δευτέρα 18/12/2017 και ώρα 20:59) συμφωνήθηκε μεταξύ των αρμοδίων Υπουργείων - Υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής- και ορισμένων ναυτιλιακών εταιρειών να δοθεί έκπτωση κατά 50% στα εισιτήρια των συναδέλφων αναπληρωτών για την χρονική περίοδο από 20 Δεκεμβρίου 2017 έως και 8 Ιανουαρίου 2018. Για την παραχώρηση της σχετικής έκπτωσης, χρειάζεται οι συνάδελφοι να προσκομίσουν στα εκδοτήρια των εταιρειών μία Βεβαίωση από την ΔΔΕ του Νομού στον οποίο εργάζονται, όπου και θα αναγράφονται τα εξής: α. το σχολείο που υπηρετούν, β. ότι είναι διορισμένοι ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και γ. η Διεύθυνση στην οποία ανήκουν. Σημειωτέον ότι η εν λόγω έκπτωση αφορά και στα οχήματα των μετακινουμένων.  

Επομένως το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καταθέτει προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες της γραμμής Ζακύνθου-Κυλλήνης και το ΚΤΕΛ Ζακύνθου τα εξής αιτήματα
1. Έκπτωση στα εισιτήρια των αναπληρωτών και ωρομισθίων με επιστροφή
2. Έκπτωση στα εισιτήρια μονίμων που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού με επιστροφή.


Υπενθυμίζουμε ότι μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών δεν έχουν ως τόπο συμφερόντων τους το νησί μας και για το λόγο αυτό υποχρεώνονται σε μετακινήσεις εκτός Ζακύνθου σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο και στις αργίες. Ο μισθός των εκπαιδευτικών έχει υποστεί μείωση κατά τουλάχιστον 30% τα τελευταία χρόνια και το κόστος ζωής είναι δυσβάσταχτο, γεγονός που οδήγησε τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο και πρόσφατα στη γραμμή Πάτρας-Σάμης, να παράσχουν εκπτώσεις στα εισιτήρια, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος. Αντίστοιχη κίνηση έγινε και από τα ΚΤΕΛ ν. Κεφαλονιάς παρέχοντας έκπτωση εισιτηρίων στους εκπαιδευτικούς.
Αναμένουμε την έμπρακτη αναγνώριση του προβλήματος και τη διευκόλυνση των συναδέλφων με παροχή μειωμένων εισιτήριων εν όψει μάλιστα και των διακοπών των Χριστουγέννων.
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.


LinkWithin