Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

13 Δεκεμβρίου 2017

Ψηφίσματα και αποφάσεις της ΓΣ της ΕΛΜΕΖ (5ο Ψήφισμα)

Ψήφισμα της ΓΣ της ΕΛΜΕΖ για την κρατική καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία σε Σούπερ Μάρκετ Καρυπίδη (Γιάννενα), Υπουργείο Παιδείας, Ειρηνοδικεία και στο Μέγαρο Μαξίμου

Η ΓΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταδικάζει απερίφραστα την κρατική καταστολή που έζησαν στο πετσί τους οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη στα Γιάννενα, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στις εστίες έξω από το Υπουργείο Παιδείας, οι διαδηλωτές στα ειρηνοδικεία αλλά και όσοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην τροπολογία της συγκυβέρνησης που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα στην απεργία. Όλοι αυτοί πήραν «προτεραιότητα» και «απέσπασαν» πρώτοι και εφάπαξ το «κοινωνικό μέρισμα» σε διώξεις, συλλήψεις, βίαιη καταστολή και χημικά.
Οι πάνω από 18 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του Καρυπίδη που αγωνίζονται για το δικαίωμα τους στην εργασία και στα δεδουλευμένα τους, οι φοιτητές που εν έτει 2017 διεκδικούν κυριολεκτικά ένα πιάτο φαΐ και οι εργαζόμενοι που προστατεύουν το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, βρέθηκαν μέσα σε λίγες ώρες στο στόχαστρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς με απειλές, εκβιασμούς, καταστολή και συλλήψεις, το σχεδιαζόμενο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και στη συνδικαλιστική δράση αλλά και η αυτεπάγγελτη δίωξη για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, αποτελούν βασικές πλευρές του δόγματος «νόμος και τάξη» και είναι απαραίτητο συστατικό στη λεγόμενη «δίκαιη ανάπτυξη» που προβάλει η κυβέρνηση για να μπουκώσει με χρήμα και προνόμια τους επιχειρηματικούς ομίλους.


Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου θα αντισταθεί στις απειλές και την καταστολή. Δυναμώνουμε σε κάθε σχολείο τις εστίες αντίστασης, τις ενώνουμε σε γενική αναμέτρηση με την εργοδοσία και την κυβέρνηση, με το σύστημα της εκμετάλλευσης που τσακίζει τις ζωές μας. Μόνο η δύναμη της οργάνωσης, της πάλης κατά της κλιμακούμενης αντεργατικής πολιτικής μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στην όξυνση της κρατικής βίας και της εργοδοτικής τρομοκρατίας.


Δίνουμε απάντηση με μαζική συμμετοχή στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκέμβρη στις 10.30 στο παλιό ΕΚΖ

LinkWithin