Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

13 Δεκεμβρίου 2017

Ψηφίσματα και αποφάσεις της ΓΣ της ΕΛΜΕΖ (4ο Ψήφισμα)

Ψήφισμα της ΓΣ της ΕΛΜΕΖ για τα σκουπίδια
Η ΓΣ της ΕΛΜΕΖ καταγγέλλει την αδιαφορία Δήμου-Περιφέρειας-Κυβέρνησης απέναντι στο οξύτατο ζήτημα των σκουπιδιών.
Για άλλη μια χρονιά, ο Ζακυνθινός λαός «απολαμβάνει» τα αγαθά της τουριστικής ανάπτυξης: μετά την αναχώρηση και των τελευταίων τουριστών, αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι Δήμος-Περιφέρεια-Κυβέρνηση δεν έλυσαν το πρόβλημα αλλά απλώς το «έκρυβαν κάτω από το χαλί», προκειμένου να μη θιγούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου. Χωρίς καμία επί της ουσίας αλλαγή στις δομές αποκομιδής και διαχείρισης των σκουπιδιών, ο ζακυνθινός λαός καταδικάζεται να ζει στην εξαθλίωση, για όσο καιρό οι επιχειρηματίες του τουρισμού δεν έχουν συμφέρον από την έγκαιρη αποκομιδή των σκουπιδιών.
Πίσω από το παιχνίδι με τα σκουπίδια κρύβονται τεράστια συμφέροντα που βλέπουν ακόμα και αυτόν τον κρίσιμο για τη δημόσια υγεία τομέα, ως πεδίο κερδοφορίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ


·           Να βρεθεί άμεσα λύση για τα απορρίμματα με ορθολογική και ασφαλή αποκομιδή τους.
·           Λειτουργία των εγκαταστάσεων διαχείρισης από τις υπηρεσίες του δήμου, με βάση τις οδηγίες των μηχανικών, διεκδίκηση και εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης για σύγχρονο εξοπλισμό, υποδομές.
·           Προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας Καμμία αύξηση των τελών σε ανέργους, εργαζομένους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, επαγγελματίες μικρούς εμπόρους, αγρότες.
·           Κατάργηση των τελών για τα σκουπίδια όσο διάστημα δε γίνεται η αποκομιδή τους.


LinkWithin