Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

24 Ιανουαρίου 2013

Βιομηχανία διώξεων ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα

3ωρη Διευκολυντική Στάση Εργασίας την Τρίτη 29 Ιανουαρίου (8-11πμ)


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 21/01/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ  (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 15


Ταχ. Δ/νση
:
Σπύρου Γκούσκου 12
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης
Τ.Κ. - Πόλη
:
29100 – Ζάκυνθος
             Ζακύνθου
Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης

Τηλέφωνο
:
6976256581
ΚΟΙΝ.: ΔΔΕ Ζακύνθου, ΜΜΕ
Site
:
http://elmez.blogspot.gr

e-mail
:

 
ΘΕΜΑ: «Βιομηχανία διώξεων ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα - 3ωρη Στάση Εργασίας»



Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συνδικαλιστές που δικάζονται την Τρίτη 29 Γενάρη. 

Άλλο ένα δικαστήριο έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες που έχουν σε βάρος τους τα στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος του νησιού.



Συγκεκριμένα, τον Γενάρη του 2009 ασκήθηκε δίωξη στους:

  • Τάκη Στρούζα, Πρόεδρο του ΕΚΖ 
  • Δημήτρη Σούλη, μέλους της Γραμματείας της Π.Α.ΣΥ.

και σε 25 ακόμα αγρότες, επειδή συμμετείχαν σε συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού, διαμαρτυρόμενοι στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, που ξεκληρίζει τη φτωχή αγροτιά.




Ουσιαστικά δηλαδή διώκονται αυτοί που αγωνίζονται να οργανώσουν την πάλη των ανθρώπων του μόχθου, προκειμένου να φρενάρουν τη λαίλαπα των μέτρων, που παίρνονται για την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.



Αποκαλύπτεται, για άλλη μια φορά, το αστικό κράτος με τους μηχανισμούς του, ιδιαίτερα τώρα εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, ποιούς πραγματικά φοβάται.



Η τρικομματική κυβέρνηση, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είναι ταγμένη να υπηρετεί αυτό ακριβώς το κράτος, αφού είναι το πολιτικό προσωπικό του μεγάλου κεφαλαίου.  

Ξέρουν πολύ καλά ότι ο ταξικός εχθρός τους είναι οι εργαζόμενοι με τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, που παλεύουν οργανωμένα και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε να μπολιάζονται όλο και περισσότερες συνειδήσεις με έναν άλλο σχεδιασμό του παραγόμενου πλούτου, απαλλαγμένο από τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες.



Να είναι  σίγουροι ότι τα σχέδιά τους θα τσακιστούν σε αυτό που προσπαθούν πάση θυσία να εμποδίσουν, στον κυματοθραύστη του οργανωμένου εργατικού λαϊκού κινήματος.



Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους του νησιού να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους συνδικαλιστές σε κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια.



Για το σκοπό αυτό το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ την Τρίτη 29 Γενάρη προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (πρωινή βάρδια 8-11 πμ), ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στην κινητοποίηση και να απαιτήσουμε δυναμικά να σταματήσουν οι διώξεις.



Όλοι την Τρίτη 29 Γενάρη 9:00 π.μ. στα  δικαστήρια.


Εμείς έχουμε τη δύναμη!


LinkWithin