Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

15 Ιανουαρίου 2013

Συμμετοχή της ΕΛΜΕΖ στα Μαθήματα Αλληλεγγύης του Εργ/κού Κέντρου Ζακύνθου



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (ΕΛΜΕΖ)
Ζάκυνθος 20/12/2012
Αρ. Πρ: 07


ΠΡΟΣ: 1. Σχολεία ΔΕ Ζακύνθου
         2. Δ.Δ.Ε. Ζακύνθου
         3. Εφημερίδες

Πληροφ.: 6976256581
Email: elmezante@yahoo.gr
Site: http://elmez.blogspot.gr

 
ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή της ΕΛΜΕΖ στα Μαθήματα Αλληλεγγύης του Εργ/κού Κέντρου Ζακύνθου»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ ενημερώνει τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές για τη διοργάνωση Μαθημάτων Αλληλεγγύης από το ΕΚΖ (Λαϊκά Φροντιστήρια).

Τα μαθήματα αυτά γίνονται ήδη δωρεάν από εθελοντές εκπαιδευτικούς και απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στα μαθήματά τους, ζητούν επιπλέον στήριξη, αλλά αδυνατούν λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Η συμμετοχή της ΕΛΜΕΖ στα Μαθήματα Αλληλεγγύης έχει ως στόχο να εμπεδωθεί στη συνείδηση των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών ότι  η ΠΑΙΔΕΙΑ είναι φυσικό και αναφαίρετο δικαίωμά τους και άρα υποχρέωση του κράτους να την παρέχει αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν σε όλους.

Τα Μαθήματα Αλληλεγγύης σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τον αναντικατάστατο ρόλο που πρέπει να έχει το Δημόσιο Σχολείο. Άλλωστε, παλεύουμε για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που έχει βασικό στόχο την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών και όχι απλά την απόκτηση δεξιοτήτων και που δεν θα υπάρχει καμιά ανάγκη εξωσχολικών μαθημάτων.


Προς αυτή την κατεύθυνση το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ ομόφωνα καλεί τους συναδέλφους να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να αποδειχτεί η έμπρακτη αλληλεγγύη μας προς τους γονείς και τα λαϊκά στρώματα που δοκιμάζονται από την ανελέητη επίθεση των καπιταλιστών, της συγκυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Καλεί επίσης τους συλλόγους διδασκόντων κάθε σχολείου να κοινοποιήσουν την πρωτοβουλία αυτή στα 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια, ώστε με τη σειρά τους να ενημερώσουν όλους τους μαθητές.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976256581 (Χονδρός Δημήτρης).





LinkWithin