Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

20 Ιανουαρίου 2013

Η Θέρμανση δεν είναι πολυτέλεια



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
Ζάκυνθος, 14/01/2013
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Αρ. Πρωτ.: 11
ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)



Ταχ. Δ/νση:
Σπύρου Γκούσκου 12
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης Ζακύνθου
Site:
http://elmez.blogspot.gr

e-mail:

 
Αθήνα 2013!
ΘΕΜΑ: «Η Θέρμανση δεν είναι πολυτέλεια»

Χιλιάδες νοικοκυριά έχουν ήδη μείνει χωρίς θέρμανση, αυτό το χειμώνα. Η νέα υπέρογκη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ αναγκάζει το λαό σε «λύσεις» απόγνωσης με σοβαρό κίνδυνο για το περιβάλλον και την δημόσια υγεία.

Οι «ευχές κι οι εκκλήσεις» στα στοιχεία της φύσης για έναν ήπιο χειμώνα, η... μάχη των κοινοχρήστων στις πολυκατοικίες κι η αναζήτηση «εναλλακτικών» τρόπων θέρμανσης, δεν λύνουν το πρόβλημα.

Ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτό το έγκλημα; Οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το κράτος τους και φυσικά η ΕΕ. Η φορολογία στην Ελλάδα ξεπερνά το 60% επί της τιμής του λίτρου βενζίνης και το 40% του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ ταυτόχρονα, τα κέρδη των δύο Ομίλων (ΕΛΠΕ και MOTOR OIL), που ελέγχουν την αγορά επιβάλλοντας υψηλές τιμές, είναι τεράστια.


Η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), όπως κι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, χρησιμοποιεί προσχηματικά την ανάγκη πάταξης του λαθρεμπορίου με στόχο να κλιμακώσει τη φορολογική αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας. Και το μέτρο της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου Θέρμανσης µε του Κίνησης γίνεται μια ακόμα θηλιά στον λαιµό των εργαζόμενων.

Κι η επιδοματική ελεημοσύνη της κυβέρνησης στο πετρέλαιο θέρμανσης όπως κι οι προσφορές «κοινωνικής αλληλεγγύης» του κάθε Λάτση για «δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε 360 ανέργους», θυμίζουν την λαϊκή παροιμία: «Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι…».

Δεν υπάρχουν λύσεις από «σωτήρες» και «φιλάνθρωπους».
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση.
Τα σωματεία στον κλάδο της ενέργειας, οι φορείς των βενζινοπωλών, των αυτοαπασχολούμενων στη θέρμανση των κτιρίων, σε συντονισμό με τις λαϊκές επιτροπές πρέπει να αναλάβουν μια πλατιά αγωνιστική πρωτοβουλία που θα διεκδικήσει άμεσα:
  • Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα της λαϊκής οικογένειας, των φτωχών αγροτών.
  • Την κατάργηση του αφορολόγητου καθεστώτος για τα εφοπλιστικά καύσιμα.
  • Την άμεση πάταξη του λαθρεμπορίου με τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, επικεντρώνοντας στα διυλιστήρια, στη χονδρική εμπορία, στα εφοπλιστικά καύσιμα και στις εξαγωγές.
  • Αύξηση της φορολογίας στα κέρδη των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρήσεων.
Κανένα σχολείο, νοσοκομείο, γηροκομείο, παιδικός σταθμός, καμία λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να μείνει χωρίς θέρμανση, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, και αυτό είναι ζήτημα αλληλεγγύης και οργανωμένης πάλης τού εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Μπορούμε με τους αγώνες να σταματήσουμε την επίθεση του κεφαλαίου και ταυτόχρονα να αντεπιτεθούμε με σύνθημα:  
«ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ».

LinkWithin