Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

26 Φεβρουαρίου 2013

Δυναμική η Απεργιακή συγκέντρωση της ΕΛΜΕΖ και του ΕΚΖ



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 25/02/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 30


Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
Τηλέφωνο
:
6976256581
ΚΟΙΝ: ΔΔΕ Ζακύνθου
Site
:
elmez.blogspot.gr



Θέμα: «Ανακοίνωση για τη δυναμική Πανεργατική Απεργιακή
συγκέντρωση της 20ης Φλεβάρη»



Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ χαιρετίζει τους εκατοντάδες απεργούς που με τη συμμετοχή τους (33% περίπου) στην απεργία της 20ης Φλεβάρη έδωσαν δυναμική απάντηση στην εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας.


Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα, τους μαθητές μας που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Δεκάδες μαθητές, κυρίως από το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο αλλά και από αρκετά σχολεία του νησιού στοιχήθηκαν πίσω από το πανώ της Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ. στο οποίο αναγραφόταν:  

«Αξιολόγηση σημαίνει δάσκαλος σκυφτός κι αμόρφωτος λαός». 

Ένωσαν τη φωνή τους με τους γονείς και τους καθηγητές τους, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα με τα τύμπανα και τον παλμό τους, δήλωσαν ότι «η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά» κι έδειξαν ότι ο αγώνας αυτός είναι και δική τους υπόθεση.  

Μαζί τους, στη μαζική συγκέντρωση, πολλοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και το κοινό μέτωπο εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, μικρών εμπόρων και γυναικών. 

Όλοι στείλαμε με αποφασιστικό τρόπο το μήνυμα της επείγουσας ανάγκης να οργανωθεί τώρα ο αγώνας όλων των εκπαιδευτικών, όλων των εργαζομένων, ώστε η αξιολόγηση και συνολικά τα αντιλαϊκά μέτρα να μπλοκαριστούν στην πράξη, να μην εφαρμοστούν!
Από παλιότερη κινητοποίηση στην Αθήνα
για τα μουσικά σχολεία (30 Γενάρη '13)
Συνάδελφοι! Ο φόβος και οι κυβερνητικοί εκβιασμοί δεν θα περάσουν. Ένα πράγμα να ξέρουν, θα βρίσκουν παντού και πάντα μπροστά τους τα σωματεία, το ταξικό κίνημα, τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.


Η εργατική τάξη μπορεί να αξιοποιήσει τη μεγάλη της δύναμη, η οποία βρίσκεται στην ταξική της οργάνωση. 

Μέσα απ' αυτόν τον δρόμο θα αποκτά όλο και περισσότερη δύναμη. Θα κατακτά όλο και περισσότερο τη θέληση να απαλλάξει το λαό από την εξουσία και την καταπίεση των μονοπωλίων Να μετατραπεί η οργή και η αγανάκτηση σε συνειδητή και οργανωμένη πάλη.



Μετά την απεργία και την παράσταση διαμαρτυρίας για τα χαράτσια στην Εφορία, συνεχίζουμε κλιμακώνοντας τον αγώνα μας.



ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/2 ΣΤΙΣ 12.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.



Γονείς, Εκπαιδευτικοί και Μαθητές, ανταμώνουν ξανά στο δρόμο για να διεκδικήσουν την άμεση κάλυψη των τεράστιων κενών εκπαιδευτικού προσωπικού σε όλα τα σχολεία.



Γιατί η μόρφωση των παιδιών μας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας!



Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους του αγώνα!

Καμιά άλλη θυσία - Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!


LinkWithin