Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

28 Φεβρουαρίου 2013

Ψήφισμα καταδίκης της απόφασης του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 25/02/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 31


Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β/θμιας 
Τηλέφωνο
:
6976256581
ΚΟΙΝ.: ΔΔΕ Ζακύνθου
Site
:
elmez.blogspot.gr


Θέμα: «Ψήφισμα καταδίκης της απόφασης του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων σχετικά με τη διαγραφή συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων να μην επιτρέψει σε συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ να είναι υποψήφια στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στις αρχαιρεσίες της ΕΛΜΕ.

Το επιχείρημα της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ είναι ότι η συνάδελφος είναι προσωρινά αποσπασμένη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως η συνάδελφος ζει κι εργάζεται, δρα συνδικαλιστικά και κατέχει οργανική θέση στην Ικαρία.

Θεωρούμε ότι οι αποσπασμένοι συνάδελφοι έχουν υποχρέωση να συμμετέχουν κανονικά στα σωματεία τους και στις αρχαιρεσίες, έχουν υποχρέωση να μην αποκόπτονται από τον κλάδο και τους αγώνες του.

Πόσο μάλλον όταν έχουν οργανική θέση σε κάποιο σχολείο της περιοχής ευθύνης της ΕΛΜΕ και φυσικά δεν καλύπτονται συνδικαλιστικά από άλλη ΕΛΜΕ.

Θεωρούμε ότι το να στερείς από κάποιον το δικαίωμα να είναι μέλος και να συμμετέχει στις αρχαιρεσίες, μόνο και μόνο επειδή ασκεί το δικαίωμά του να αποσπαστεί σε κάποιο κόμμα, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους!

Τέτοιες πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές!


Ρίχνουν νερό στον μύλο των αντεργατικών σχεδιασμών της τρικομματικής συγκυβέρνησης, χτυπούν όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, χτυπούν όλους τους συναδέλφους, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση μεθοδεύει το χτύπημα του δικαιώματος στην Απεργία, την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, την κατάργηση των συνδικαλιστικών αδειών και της δυνατότητας των κομμάτων να έχουν στη διάθεσή τους αποσπασμένους εργαζόμενους, όπως εξάλλου προβλέπει σχετική νομοθετική διάταξη.

Με την ίδια λογική θα έπρεπε να διαγραφούν από τα σωματεία και όλοι οι συνδικαλιστές που είναι αποσπασμένοι στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ, στην ΟΛΜΕ, στη ΔΟΕ, στην ΠΟΕ-ΟΤΑ κλπ… και έχουν συνδικαλιστική άδεια!

Τέτοια πράγματα σίγουρα θα τα ζήλευε ακόμα και ο Βρούτσης!

Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου, καλούμε τις δυνάμεις που πλειοψηφούν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων να ανακαλέσουν την επικίνδυνη για το συνδικαλιστικό κίνημα απόφασή τους.

 

LinkWithin