Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

08 Φεβρουαρίου 2013

Καταγγελία για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στο Υπ.Εργασίας




ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Αρ. Πρωτ.: 22
ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)



Ταχ. Δ/νση
:
Σπύρου Γκούσκου 12
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης
Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης

Τηλέφωνο
:
6976256581
ΚΟΙΝ.: ΔΔΕ Ζακύνθου, ΜΜΕ
Site
:
elmez.blogspot.gr

e-mail
:




Θέμα: «Καταγγελία για την επίθεση της Αστυνομίας στο Υπ. Εργασίας και τις συλλήψεις συνδικαλιστών»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει την τρικομματική Κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για την άγρια επίθεση της αστυνομίας με χημικά, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις δεκάδων επώνυμων συνδικαλιστών εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών στο υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Εργασίας μετά την προσβλητική δήλωση ότι το ασφαλιστικό σύστημα οικοδομήθηκε στη βάση των «πελατειακών σχέσεων» των εργαζομένων, απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις και τις προσαγωγές.

Μετά τους ηρωικούς Χαλυβουργούς, τους απεργούς του Μετρό, τους κατοίκους του Αιγινίου και της Χαλκιδικής που αντιδρούν στα νέα  διόδια και στο ξεπούλημα των Μεταλλείων αντίστοιχα, τους αγρότες και τους ναυτεργάτες που βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα,

η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την άγρια καταστολή και σε συνδυασμό με τη βρώμικη επίθεση των καναλαρχών περί δήθεν «καταστροφών του ΠΑΜΕ» στο Υπουργείο Εργασίας, προσπαθούν να τσακίσουν το ταξικό εργατικό κίνημα, να τρομοκρατήσουν το λαό και να συκοφαντήσουν όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι!

Η αυταρχική κατρακύλα τους φανερώνει το μεγάλο φόβο και την ταραχή τους. Επιχειρούν να επιβάλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα με το ψέμα, τον εκβιασμό και την καταστολή. Το εργατικό ταξικό κίνημα, ο λαός έχει πολλές φορές αναμετρηθεί μαζί τους και δεν πρόκειται να λυγίσει. Αλυσίδες στο εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να φορέσουν.

Πανεργατικός, παλλαϊκός συναγερμός για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός, να μπει φραγμός και τέλος στην πολιτική ΕΕ, ΔΝΤ, κυβέρνησης των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλέμπορων που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για τις ανάγκες των μονοπωλίων.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι προσαγωγές και να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες.

Να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της βάρβαρης αστυνομικής επίθεσης!


LinkWithin