Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

11 Οκτωβρίου 2013

Ενημερωτικό σημείωμα για την παράσταση διαμαρτυρίας στις 04/10

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 10/10/2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.:122
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης
:
 6978936176
Κοιν:
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Ενημερωτικό σημείωμα για την παράσταση διαμαρτυρίας στις 04/10 για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις»

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε, ύστερα από κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας της ΕΛΜΕΖ για το θέμα των υποχρεωτικών μετακινήσεων, συγκέντρωση στα γραφεία ΔΔΕ Ζακύνθου από μέλη του ΔΣ ΕΛΜΕΖ και συναδέλφους.

Στη συνάντηση με τον Προϊστάμενο κ. Κοπανά, ζητήθηκε ενημέρωση για το ζήτημα των υποχρεωτικών μετακινήσεων που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί σε άλλες περιφέρειες της επικράτειας.

Ο Προϊστάμενος υποστήριξε ότι, κοινή εισήγηση των Προϊσταμένων των ΔΔΕ όλων των νησιών της Περιφέρειας (Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Κέρκυρα) στον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Ιονίων Νήσων είναι να μην υπάρξει η οποιαδήποτε μετακίνηση προσωπικού μεταξύ των νησιών, με το αιτιολογικό του νησιωτικού χαρακτήρα της Περιφέρειας. Εκτίμησε μάλιστα ότι η κατανομή του προσωπικού έγινε με τέτοιο τρόπο, που αποτρέπει το ενδεχόμενο υποχρεωτικών μετακινήσεων.

Εντούτοις, στο ερώτημα που του τέθηκε αναφορικά με το πώς θα χειριστεί το ενδεχόμενο η κατανομή προσωπικού να μη γίνει αποδεκτή από την Περιφέρεια ή το Υπουργείο, δήλωσε ότι δε μπορεί να απαντήσει σε υποθετικό ερώτημα.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου ομόφωνα εκτιμά ότι, παρά τις δοθείσες διαβεβαιώσεις, οι συνάδελφοι δεν πρέπει να εφησυχάζουν. Η κυβερνητική πολιτική των μετακινήσεων και των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων είναι δεδομένη και ρητά διατυπωμένη σε κεντρικό επίπεδο.





LinkWithin