Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

18 Οκτωβρίου 2013

Συμμετοχή της ΕΛΜΕΖ στα Μαθήματα Λαϊκής Αλληλεγγύης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 17/10/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:126
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή της ΕΛΜΕΖ στα Μαθήματα Λαϊκής Αλληλεγγύης»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου ενημερώνει τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, τους γονείς και τους μαθητές ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνονται «Μαθήματα Λαϊκής Αλληλεγγύης» από το ΕΚΖ και την Επιτροπή Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Ζακύνθου.
Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφασίζει τη συμμετοχή της ΕΛΜΕΖ στα «Μαθήματα Λαϊκής Αλληλεγγύης». Τα μαθήματα γίνονται ήδη δωρεάν από εθελοντές συναδέλφους της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης όλων των μορφών εργασίας: αδιόριστους, αναπληρωτές, μονίμους, συνταξιούχους. Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στα μαθήματά τους και ζητούν επιπλέον στήριξη.

Στο χώρο της Εκπαίδευσης, οι νέες αλλαγές που ακόμα μια φορά φέρνει στο Σχολείο η συγκυβέρνηση και η Ε.Ε. τσακίζουν σήμερα τη δυνατότητα της νεολαίας στη μόρφωση, αύριο τα δικαιώματα στη ζωή και στη δουλειά! Οι εξετάσεις Πανελλαδικού τύπου μπαίνουν σε όλες τις τάξεις του Λυκείου. Ταΐζουν τα φροντιστήρια και την παραπαιδεία, αναγκάζουν τους γονείς να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη και τώρα πια η τσέπη τους δεν έχει...
Με αυτό τον τρόπο σπρώχνουν τους μαθητές έξω από το σχολείο, τους στρέφουν βίαια στην ψευτοκατάρτιση, στη τζάμπα εργασία. Χτυπούν παραπέρα τη γενική μόρφωση. Θέλουν το νέο άνθρωπο, χωρίς γνώσεις και γνώμη, χωρίς απαιτήσεις και δικαιώματα στη ζωή, να είσαι σκυφτός και υποταγμένος μπροστά στα αφεντικά, ζητούν τη ζωή σου για τα κέρδη τους. Ηδη, η σχολική διαρροή ανέρχεται στο 14% και χτυπάει κυρίως τα παιδιά των φτωχών οικογενειών!


Τα «Μαθήματα Λαϊκής Αλληλεγγύης» ούτε μπορούν ούτε θέλουν να υποκαταστήσουν τον αναντικατάστατο ρόλο που πρέπει να έχει το Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν, Ενιαίο 12χρονο Σχολείο. Η συμμετοχή της ΕΛΜΕΖ στα «Μαθήματα Λαϊκής Αλληλεγγύης» είναι κίνηση αλληλεγγύης από την πλευρά των εκπαιδευτικών προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, τους ανέργους, τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους που δοκιμάζονται από την επίθεση των μονοπωλίων, της συγκυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν κινούμαστε στη λογική της ελεημοσύνης και της φιλανθρωπίας, όπως παρόμοιες προσπάθειες που οργανώνονται από Δήμους κλπ. Δεν απευθυνόμαστε σε ζητιάνους, δε δίνουμε ελεημοσύνη! Θέλουμε να δείξουμε στο λαό ότι μπορεί, με τη δική του οργάνωση και δράση, να παλέψει και να κατακτήσει Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν, Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλο το λαό. Σχολεία και σχολές που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού και των παιδιών του, ενισχυτική διδασκαλία υψηλού επιπέδου σε κάθε σχολείο και στην ευθύνη του κράτους να υπάρχουν καθηγητές και βιβλία, η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, σχολείο και πανεπιστήμιο χωρίς επιχειρήσεις που θα μορφώνει πραγματικά και δεν θα εξοντώνει.

Προς αυτή την κατεύθυνση το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ ομόφωνα καλεί τους συναδέλφους να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους γονείς και τα λαϊκά στρώματα που δοκιμάζονται από την ανελέητη επίθεση των καπιταλιστών, της συγκυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Καλεί επίσης τους συλλόγους διδασκόντων κάθε σχολείου να κοινοποιήσουν την πρωτοβουλία αυτή στα 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια, ώστε με τη σειρά τους να ενημερώσουν όλους τους μαθητές.

Τηλ. επικοινωνίας: 6978936176 (Φώτης Προβής)

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο χώρο του ΕΚΖ Ευγενίδου 5

Εγγραφές-Συναντήσεις με γονείς και μαθητές πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή του Οκτώβρη στις 8 το βράδυ στο ισόγειο του ΕΚΖ, Ευγενίδου 5.



LinkWithin