Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

12 Οκτωβρίου 2013

Συμπαράσταση στους διωκόμενους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 10/10/2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.:125
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Συμπαράσταση στους διωκόμενους μαθητές
του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου ομόφωνα καταγγέλλει την άσκηση ωμής τρομοκρατίας και βίας από τα όργανα «του νόμου και της τάξης» (αστυνομικές - δικαστικές αρχές), ενάντια στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας. Το συγκεκριμένο σχολείο ανήκει στην κατηγορία εκείνων που από το καλοκαίρι απολύθηκαν καθηγητές, καταργήθηκαν ειδικότητες και καταδικάστηκαν οι μαθητές να είναι χωρίς καθηγητές στο αντικείμενό τους!

Οι μαθητές επέλεξαν το δρόμο του αγώνα παλεύοντας για τα δικαιώματά τους ενάντια στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και συνελήφθησαν με πρόσχημα τη διατάραξη της κοινής ησυχίας! Στην πραγματικότητα εκείνο που προκάλεσε ήταν το ότι αρνήθηκαν να είναι καταδικασμένοι στην αμορφωσιά και τη φτώχεια από κυβέρνηση και ΕΕ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταδικάζει τις προσαγωγές μαθητών, την αυτόφωρη διαδικασία και σύλληψη ορισμένων εξ αυτών, τη δίκη τους χωρίς καν την παρουσία δικηγόρου και την πρωτοφανή καταδίκη των 6 από είκοσι μέρες έως και 4 μήνες. Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοια φαινόμενα έλαβαν χώρα και στη Ζάκυνθο το προηγούμενο διάστημα με συλλήψεις ανηλίκων μαθητών και την προσαγωγή τους ενώπιον της Εισαγγελέως Ζακύνθου χωρίς παρουσία δικηγόρου.

Είναι φανερό ότι «ακραία αντιπολίτευση για την κυβέρνηση (πιστό υποτακτικό των μονοπωλίων και της Ε.Ε.) είναι ακόμα και ανήλικα παιδιά που επιλέγουν το δρόμο του αγώνα, και για αυτό χρήζουν καταστολής. Στόχος της είναι η τρομοκράτηση των μαθητών που αντιπαλεύουν τη βάρβαρη πολιτική της αλλά και η τρομοκράτηση όλου του λαού. Η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας για το κεφάλαιο επιβάλλει πνίξιμο της δράσης του λαϊκού παράγοντα και κάθε αγωνιστικού σκιρτήματος στο μαθητικό κίνημα.


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου εκφράζει την αλληλεγγύη του στους μαθητές. Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση Ε.Ε. μονοπώλια να απαντήσουμε με καλά σχεδιασμένο ενιαίο αγώνα λαού και νεολαίας. Γονείς – εκπαιδευτικοί – μαθητές – εργαζόμενοι να συναντηθούμε στη δράση. Σε αυτές τις συνθήκες αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα η ανασυγκρότηση του κινήματος, ώστε να αντιστοιχηθεί με την επίθεση.


LinkWithin