Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

12 Οκτωβρίου 2015

Ενημερωτικό Σημείωμα για την κινητοποίηση σε ΔΔΕ και Περιφέρεια

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 10/10/2015
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 44
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr



ΘΕΜΑ: «Ενημερωτικό Σημείωμα για την κινητοποίηση σε ΔΔΕ και Περιφέρεια»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου ενημερώνει τους συναδέλφους ότι στις 05/10 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Ζακύνθου και στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου. Το Δ.Σ. κατέθεσε στον Αναπληρωτή Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και στον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου την υπ’ αρ. 42/26-9-2015 απόφασή της σχετικά με τα προβλήματα της εκπαίδευσης στο νησί.

Στη συνάντηση με το Δ/ντή Β/θμιας, το Δ.Σ. έθεσε το ζήτημα της πλήρους κάλυψης όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό, δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα και με τους πλέον συντηρητικούς υπολογισμούς λείπουν τουλάχιστον 70 καθηγητές γενικών και μουσικών μαθημάτων σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού. Ο Δ/ντής υποστήριξε ότι τα κενά θα καλυφθούν σε βάθος χρόνου από το Υπουργείο με αναπληρωτές, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει μια οριστική ημερομηνία.

Στη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη το Δ.Σ. έθεσε το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών. Η μεταφορά των μαθητών κάθε χρόνο ανατίθεται σε ιδιώτη μετά από διαγωνισμό που προκηρύσσει η Περιφέρεια. Για τη φετινή χρονιά, ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε κρίθηκε άγονος, με αποτέλεσμα η μεταφορά να πραγματοποιείται μέχρι και σήμερα με παράταση της προηγούμενης ανάθεσης του έργου! Είναι προφανές ότι η μεταφορά των μαθητών βρίσκεται κάθε χρόνο στον αέρα, μια και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι στο διαγωνισμό θα υπάρχει συμμετοχή ιδιωτών.


Σε ερώτηση μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ αν υπάρχει η δυνατότητα για δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα που με σύγχρονες προδιαγραφές και μέσα να έχει την πλήρη ευθύνη μεταφοράς των μαθητών, ο Αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, μια και η κατεύθυνση της Ε.Ε. είναι ότι η μεταφορά των μαθητών αποτελεί πεδίο κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ καλεί τους συναδέλφους να μη σκύψουν το κεφάλι απέναντι στην αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική που χαράσσεται διαχρονικά από μονοπώλια-ΕΕ-ελληνικές κυβερνήσεις και να μην υποστείλουν τη σημαία των διεκδικήσεών τους.

Τέλος, το Δ.Σ. δεσμεύεται να προχωρήσει από κοινού με γονείς και μαθητές σε νέο γύρο κινητοποιήσεων για τα προβλήματα της εκπαίδευσης στο νησί.

Το Δ.Σ.


LinkWithin