Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

16 Νοεμβρίου 2021

48 Χρόνια μετά την Εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 τα μηνύματά της μένουν επίκαιρα και αναμένουν ακόμα δικαίωση

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος 15/11/2021

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 148

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β/θμιας

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 

 

 








ΘΕΜΑ: «48 Χρόνια μετά την Εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 τα μηνύματά της μένουν επίκαιρα και αναμένουν ακόμα δικαίωση.»

 

 

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 48 χρόνια από τον παλλαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Το κυρίαρχο σύνθημα που γράφτηκε στις πύλες του “ΕΞΩ ΑΙ ΟΙ ΗΠΑ , ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ” παραμένει ζωντανό και επίκαιρο, ειδικά τώρα που η χώρα μας μπαίνει ακόμα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και μεταβάλλεται σε βάση διεξαγωγής πολέμων. Η χούντα των συνταγματαρχών για να στηρίξει τα συμφέροντα της αστικής τάξης σε βάρος του ελληνικού λαού, επιστράτευσε κάθε είδους βία, σωματική και ψυχολογική, ενάντια σε όλους όσους πάλευαν για την ανατροπή της.

 

Η απριλιανή χούντα ολοκλήρωσε την υπηρεσία της στο ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, με το πραξικόπημα στην Κύπρο, που έδωσε πάτημα στη ΝΑΤΟϊκή σύμμαχο Τουρκία να εισβάλει και να καταλάβει το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αποδείχτηκε ότι οι συμμαχίες των ιμπεριαλιστών, καμία διασφάλιση δεν παρέχουν στους λαούς.

 

Εξίσου επίκαιρο παραμένει το σύνθημα «ΨΩΜΙ -ΠΑΙΔΕΙΑ –ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», καθώς οι ανατιμήσεις εξανεμίζουν το λαϊκό εισόδημα, η Παιδεία αντί να υπηρετεί τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο καθώς η κυβέρνηση αποπειράται να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία και τους μαθητές αλλά και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια να φιμωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα με απεργοκτόνους νόμους και με στέρηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ τιμά όλους όσους αγωνίστηκαν ενάντια στη χούντα, τους νεκρούς των πρώτων ημερών της και αυτούς στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, όλους εκείνους που βρέθηκαν στα μπουντρούμια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, όσους βασανίστηκαν και εξορίστηκαν, όσους διώχθηκαν και φυλακίστηκαν.

 

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι η λαϊκή παρέμβαση μπορεί να κερδίσει και να κατακτήσει δικαιώματα και ελευθερίες, ότι έχει τη δύναμη να καθορίσει τις εξελίξεις.

 

Στο πλαίσιο  της απότισης τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και στον αντιδικτατορικό αγώνα το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καλεί τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές την Τετάρτη 17 Νοέμβρη και ώρα 7.30 μμ στο Παλιό Εργατικό Κέντρο.

 

Το Δ.Σ.



 

LinkWithin