Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

26 Νοεμβρίου 2021

Για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα σύνορα ΕΕ-Λευκορωσίας

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος 25/11/2021

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 151

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 

 

 







ΘΕΜΑ: «Για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα σύνορα ΕΕ-Λευκορωσίας»

 

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα Λευκορωσίας –χωρών της ΕΕ (Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία). Η επαπειλούμενη αυτή ανθρωπιστική τραγωδία είναι αποτέλεσμα της δράσης ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, των ιμπεριαλιστών δηλαδή που στο όνομα της εκμετάλλευσης και της προάσπισης των συμφερόντων τους εξαπολύουν πολέμους, προκαλώντας θάνατο και προσφυγιά. Πάνω στο στρωμένο από αυτούς τους οργανισμούς έδαφος βρίσκουν χώρο οι διακινητές προσφύγων και μεταναστών.

 

Η εργαλειοποίηση του ζητήματος από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και η αντιπαράθεσή τους με τη Λευκορωσία, ως αποτέλεσμα της απαράδεκτης μεταξύ τους συμφωνίας επαναπροώθησης των προσφύγων έρχεται μετά την προσπάθεια ΕΕ και ΝΑΤΟ να επέμβουν ανοιχτά στα εσωτερικά της Λευκορωσίας και να ανατρέψουν τη σημερινή πολιτική ηγεσία της. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που επιχειρούν να επέμβουν στα εσωτερικά άλλων χωρών μιλώντας με περισσή υποκρισία για «δημοκρατία» ή «ανθρώπινα δικαιώματα», την ώρα που έχουν για συμμάχους πρώτης γραμμής αντιδραστικά καθεστώτα, όπως αυτό της Σαουδικής Αραβίας, των Εμιράτων του Κόλπου ή και σκοταδιστικά κινήματα όπως των Μουτζαχεντίν, παλιότερα.

 

Η πολιτική των επαναπροωθήσεων, της άγριας καταστολής και των απελάσεων που υιοθετεί η ΕΕ όχι μόνο δεν απαντά στις αιτίες του προβλήματος αλλά οδηγεί στην απάνθρωπη αντιμετώπιση βασανισμένων ανθρώπων. Λύση είναι ο αγώνας για την προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων, η χορήγηση ασύλου στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, με παράλληλη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους σε αξιοπρεπή στέγαση, εργασία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια και με πλήρη εφαρμογή της Συνθήκης της Γενεύης και των διεθνών Συνθηκών για την προστασία των προσφύγων.

 

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις άμεσα να αποχωρήσουν από τα ΝΑΤΟϊκά γυμνάσια και τα σχέδια επέμβασης στη Λευκορωσία, σχέδια που αποβλέπουν στην περικύκλωση άλλων χωρών, όπως η Ρωσία. Ο ελληνικός στρατός δεν έχει καμία δουλειά έξω από τα σύνορα, απαιτούμε την άμεση επιστροφή του.

 

 

Το Δ.Σ.



LinkWithin