Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

02 Νοεμβρίου 2021

Αλληλεγγύη στους απεργούς των PRAKTIKER – Εδώ και τώρα υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης και ανάκληση της απόλυσης συνδικαλισ

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος 01/11/2021

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 140

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 

 






ΘΕΜΑ: «Αλληλεγγύη στους απεργούς των PRAKTIKER – Εδώ και τώρα υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης και ανάκληση της απόλυσης συνδικαλιστή»

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους των PRAKTIKER που απεργούν στις 6 Νοέμβρη. Οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη επιχείρηση διεκδικούν υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και όλα τα εργασιακά δικαιωμάτα ενιαία και για όλους τους εργαζομένους στα Praktiker.

 

Επιπλέον, αγωνίζονται ενάντια στην απόλυση του συναδέλφου τους συνδικαλιστή Γραμματέα του Παραρτήματος Λάρισας, ο οποίος απολύθηκε, γιατί δεν αποδέχτηκε τη μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων σύμβασής του.

 

Η ενέργεια αυτή της εργοδοσίας δεν είναι τυχαία, είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη που χτυπάει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, περιορίζει τα εργασιακά δικαιώματα και βάζει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία. Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτός ο νόμος, μια και το ΥΠΑΙΘ μέσα σε 4 μόλις μήνες τον εφάρμοσε 3 φορές εναντίον μας!

 

Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα ενωμένοι να δώσουμε ενιαία απάντηση στα σχέδια του Κράτους, της ΕΕ και της εργοδοσίας να περιορίσουν τα δικαιώματά μας. Ήρθε η ώρα της δικής μας αντεπίθεσης.

 

 

 

Το Δ.Σ.



LinkWithin