Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

10 Σεπτεμβρίου 2015

Καταγγελία για τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 09/9/2015
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 39
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.grΘΕΜΑ: «Καταγγελία για τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ που αφήνει τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων.
Πιο συγκεκριμένα, και μόνο στο νησί μας, διαπιστώνεται έλλειψη τουλάχιστον 90 εκπαιδευτικών, με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, με αποτέλεσμα 2 μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα σχολεία να παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν σχολεία στο νησί μας, τα οποία λόγω έλλειψης προσωπικού αδυνατούν να πραγματοποιήσουν επαναληπτικές εξετάσεις και για το λόγο αυτό καλούνται συνάδελφοι από άλλα σχολεία να εξετάσουν μαθητές τους οποίους όχι απλώς δεν έχουν διδάξει, αλλά ούτε καν γνωρίζουν!

Είναι πλέον ορατά σε όλους τα αποτελέσματα της πολιτικής που υπηρετούν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις και η ΕΕ και στον τομέα της παιδείας. Την ίδια ώρα που τα σχολεία μένουν αστελέχωτα και που ποδοπατούνται οι μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και ειδικά αυτών της λαϊκής οικογένειας, χιλιάδες συνάδελφοι μένουν αδιόριστοι ή ελπίζουν ότι θα δουλέψουν ως συμβασιούχοι.

Το Δ.Σ. απαιτεί:
·        Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας στην εκπαίδευση, εδώ και τώρα διορισμούς όλων των συμβασιούχων.
·        Άμεση κάλυψη των κενών! Καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
·        20 μαθητές ανά τάξη και 15 στο Νηπιαγωγείο και σε Α’ και Β’ Δημοτικού. Να αποσυρθεί η εγκύκλιος για 27 (+10%) μαθητές, δηλαδή για 30άρια τμήματα!
·        Ειδικά μέτρα ανακούφισης για τις φτωχές οικογένειες, τους άνεργους για υλικά αναλώσιμα κ.α.
·        Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
·        Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μαθητών, άμεση υποδομή για δωρεάν παροχή δελτίων υγείας.
Το Δ.Σ.

LinkWithin