Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

27 Σεπτεμβρίου 2015

Συνδιοργάνωση ΕΛΜΕΖ και ΕΚΖ μαθημάτων Λαϊκής Αλληλεγγύης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 26/9/2015
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 40
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.grΘΕΜΑ: «Συνδιοργάνωση ΕΛΜΕΖ και ΕΚΖ μαθημάτων Λαϊκής Αλληλεγγύης»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου στο πλαίσιο της αλληλεγγύης στην εργατική τάξη και στα φτωχά λαϊκά στρώματα που δοκιμάζονται από τις πολιτικές της Ε.Ε. και των μονοπωλίων συνδιοργανώνει με το Ε.Κ.Ζ. «Μαθήματα Λαϊκής Αλληλεγγύης».

Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες λαϊκών οικογενειών με οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στα μαθήματά τους και ζητούν επιπλέον στήριξη.

Είναι παραπάνω από φανερές οι επιπτώσεις της πολιτικής των κυβερνήσεων, των μονοπωλίων και της Ε.Ε. στην πρόσβαση των νέων των λαϊκών οικογενειών στη μόρφωση σήμερα και στα δικαιώματα στη μόνιμη-σταθερή δουλειά και στη ζωή αύριο.

Οι εξετάσεις Πανελλαδικού τύπου ταΐζουν τα φροντιστήρια και την παραπαιδεία, αναγκάζουν τους γονείς να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Με αυτό τον τρόπο σπρώχνουν τους μαθητές έξω από το σχολείο, τους στρέφουν στην ψευτοκατάρτιση, στη μαθητεία, στη τζάμπα εργασία. Θέλουν το νέο άνθρωπο, χωρίς γνώσεις και γνώμη, χωρίς απαιτήσεις και δικαιώματα στη ζωή, να είσαι σκυφτός και υποταγμένος μπροστά στα αφεντικά, ζητούν τη ζωή σου για τα κέρδη τους. Ηδη, η σχολική διαρροή ανέρχεται στο 12% και χτυπάει κυρίως τα παιδιά των φτωχών οικογενειών!

Τα «Μαθήματα Λαϊκής Αλληλεγγύης» ούτε μπορούν ούτε θέλουν να υποκαταστήσουν τον αναντικατάστατο ρόλο που πρέπει να έχει το Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν, Ενιαίο 12χρονο Σχολείο. Η συνδιοργάνωση των μαθημάτων από την ΕΛΜΕΖ και το Ε.Κ.Ζ. είναι κίνηση αλληλεγγύης από την πλευρά των εκπαιδευτικών προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, τους ανέργους, τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους που δοκιμάζονται από την επίθεση των μονοπωλίων, των αστικών κυβερνήσεων, του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν κινούμαστε στη λογική της ελεημοσύνης και της φιλανθρωπίας, όπως παρόμοιες προσπάθειες που οργανώνονται από Δήμους κλπ. Δεν απευθυνόμαστε σε ζητιάνους, δε δίνουμε ελεημοσύνη! Θέλουμε να δείξουμε στο λαό ότι μπορεί, με τη δική του οργάνωση και δράση, να παλέψει και να κατακτήσει Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν, Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλο το λαό. Σχολεία και σχολές που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού και των παιδιών του, ενισχυτική διδασκαλία υψηλού επιπέδου σε κάθε σχολείο και στην ευθύνη του κράτους να υπάρχουν καθηγητές και βιβλία, η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, σχολείο και πανεπιστήμιο χωρίς επιχειρήσεις που θα μορφώνει πραγματικά και δεν θα εξοντώνει.

Προς αυτή την κατεύθυνση το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καλεί τους συναδέλφους να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους γονείς και τα λαϊκά στρώματα που δοκιμάζονται από την ανελέητη επίθεση των καπιταλιστών, της συγκυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Καλεί επίσης τους συλλόγους διδασκόντων κάθε σχολείου να κοινοποιήσουν την πρωτοβουλία αυτή στα 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια, ώστε με τη σειρά τους να ενημερώσουν όλους τους μαθητές.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο χώρο του ΕΚΖ Ευγενίδου 5.

Εγγραφές-Συναντήσεις με γονείς και μαθητές θα πραγματοποιηθούν από 29/9 έως 06/10 στο ισόγειο του ΕΚΖ, Ευγενίδου 5 και ώρες 20.30-21.30.

Τηλ. επικοινωνίας: 6978936176 (Φώτης Προβής)Το Δ.Σ.

LinkWithin