Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

27 Σεπτεμβρίου 2015

Καταγγελία για τις δηλώσεις Μιχαλολιάκου

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 26/9/2015
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 41
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr



ΘΕΜΑ: «Καταγγελία για τις δηλώσεις Μιχαλολιάκου»

«Μην χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. Η σκύλα που το γέννησε ζει και κυοφορεί.» Μπέρτολτ Μπρεχτ όταν είδε τον κόσμο στις πλατείες να πανηγυρίζει για το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι ναζί εγκληματίες της ΧΑ προκαλούν και πάλι! Δύο χρόνια μετά, στην επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο ναζί Μιχαλολιάκος ομολογεί κυνικά, ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία!

Το εργατικό κίνημα δε χρειαζόταν αυτή την ομολογία για να επιβεβαιώσει το ναζιστικό-εγκληματικό χαρακτήρα της Χ.Α. Οι Αιγύπτιοι ψαράδες στο Πέραμα τον Ιούνιο του 2012, η δολοφονία του Σαχζατ Λουκμαν το Γενάρη του 2013, η επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ το Σεπτέμβρη του 2013 αποδεικνύουν ότι η ΧΑ είναι το μακρύ χέρι του συστήματος που χτυπά τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και όσους διεκδικούν μια καλύτερη ζωή για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Η ομολογία αυτή δεν απαλλάσσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής από τις ποινικές της ευθύνες για τη δολοφονία Φύσσα, αντιθέτως τις ενισχύει και τις επιβεβαιώνει.


Πίσω από τα εγκλήματα των στελεχών και των μελών της Χρυσής Αυγής βρίσκεται η ίδια η ναζιστική οργάνωση και ιδεολογία. Είναι σαφές ότι αποτελούν τους πολιτικούς απογόνους των συνεργατών των ναζί, των ταγμάτων ασφαλείας και των δωσίλογων, που ευθύνονται για τα χιλιάδες θύματα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα.

Η επίκληση στην πατρίδα, η δήθεν αντιμνημονιακή ρητορεία, ο κούφιος και άσφαιρος «αντισυστημικός» λόγος της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανένα εργαζόμενο, άνεργο και νέο. Τους ναζί της ΧΑ στηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα και μάλιστα στην πιο αντιδραστική και αποκρουστική του έκφραση.

Καλούμε τους εργαζομένους, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τους αυτοαπασχολούμενους να καταδικάσουν και να συμβάλουν στον αγώνα ενάντια στο ναζισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Το Δ.Σ.


LinkWithin