Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

06 Μαρτίου 2013

8 Μάρτη - Κάλεσμα για τον εορτασμό της Εργαζόμενης Γυναίκας στο Μουσικό Σχολείο

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 04/03/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 35


Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
Τηλέφωνο
:
6976256581
ΚΟΙΝ.: ΔΔΕ Ζακύνθου
Site
:
elmez.blogspot.gr

e-mail
:


Θέμα: «8 Μάρτη - Κάλεσμα σε εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργαζόμενης Γυναίκας στο Μουσικό Σχολείο»

Η 8η του Μάρτη δεν είναι μια τυπική επέτειος αφιερωμένη στις γυναίκες. 
 
Είναι η μέρα που σηματοδοτεί τους αγώνες των εργατριών, των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων για την απελευθέρωση και τη χειραφέτησή τους από την εκμετάλλευση και την καταπίεσή τους από την καπιταλιστική εργοδοσία και τις κάθε είδους προκαταλήψεις σε βάρος τους.

Είναι μέρα – δίδαγμα για τη δική μας και τις μελλοντικές γενιές, που μας δείχνει το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης όλων αυτών που μας ανήκουν και που μας στερούν.

Ενάντια σε ένα σύστημα που μας θέλει μισο-εργαζόμενες, μισο-άνεργες ανάλογα κάθε φορά με τις ανάγκες των μονοπωλίων. Σε κάθε περίπτωση φθηνό εργατικό δυναμικό.

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ οι αγώνες του παρελθόντος πρέπει να γίνουν φωτεινά παραδείγματα για τους αγώνες του σήμερα και τους αγώνες του μέλλοντος.

Να παραδειγματιστούμε και να εμπνευστούμε από τις εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας που το 1857 έδωσαν στη Νέα Υόρκη το δικό τους αγώνα για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, αξιοπρεπείς μισθούς, λιγότερες ώρες εργασίας.

Έτσι και σήμερα. Κανένας εφησυχασμός, καμία αναμονή. Να απαντήσουμε αποφασιστικά, μαχητικά, πρωτοπόρα στον ανειρήνευτο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ, τα κόμματα της πλουτοκρατίας για να ξεπεράσουν την κρίση τους οι καπιταλιστές όσο πιο ανώδυνα γίνεται, ισοπεδώνοντας κατακτήσεις και δικαιώματα.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καλεί τους συναδέλφους-ισσες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και στο συλλαλητήριο που διοργανώνονται από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) και την Λαϊκή Συμμαχία (ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ) στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου αυτή την Παρασκευή 8 Μάρτη στις 6:30 μ.μ. με Ελεύθερη Είσοδο.

Επισυνάπτεται το πανελλαδικό κάλεσμα  8 Μαρτη.pdf

LinkWithin