Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

04 Μαρτίου 2013

Ψήφισμα για τους νεκρούς σπουδαστές της Λάρισας


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 04/03/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 32


Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
Τηλέφωνο
:
6976256581
ΚΟΙΝ.: ΔΔΕ Ζακύνθου, ΟΛΜΕ
Site
:
elmez.blogspot.gr

e-mail
:


Θέμα: «Ψήφισμα για τους νεκρούς σπουδαστές της Λάρισας»

Σε συνέχεια παλαιότερης ανακοίνωσης (Αρ. Πρωτ.: 11 – 14/1/2013) για τα προβλήματα  θέρμανσης που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες και με αφορμή το τραγικό περιστατικό στη Λάρισα, με δυο νεκρούς σπουδαστές και άλλους τρεις να χαροπαλεύουν εξαιτίας των αναθυμιάσεων από αυτοσχέδιο μαγκάλι, το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ ομόφωνα καταγγέλλει εκ νέου  τον εγκληματικό χαρακτήρα της πολιτικής που εφαρμόζουν Κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας και εξαναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να καταφεύγουν σε επικίνδυνες «λύσεις».

Η κατάσταση για τους νέους, ιδιαίτερα για εκείνους που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους  με τεράστιο κόστος, είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς οι φοιτητικές εστίες δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες για στέγαση. 

Χιλιάδες φοιτητών αντιμετωπίζουν άθλιες συνθήκες σπουδών, τη διάλυση της φοιτητικής μέριμνας, την παντελή έλλειψη εστιών που να καλύπτουν τις ανάγκες τους για δωρεάν στέγαση. Πολλοί σπουδαστές, πλέον, αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, αφού οι οικογένειές τους έχουν οικονομικά γονατίσει με τους μισθούς πείνας, την ανεργία και τα χαράτσια που καλούνται καθημερινά να πληρώσουν.


Την ίδια ώρα που διαδραματίζονται τέτοια τραγικά περιστατικά, η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)  ξανασχεδιάζει τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας με το «Σχέδιο Αθηνά», οδηγεί πλήθος φοιτητών σε υποχρεωτικές μετακινήσεις από πόλη σε πόλη και αναγκάζει ένα μεγάλο μέρος των λαϊκών οικογενειών να διακόψουν τις σπουδές των παιδιών τους λόγω οικονομικών αδυναμιών.

Η πολιτική αυτή που στερεί από τα παιδιά μας την κάλυψη βασικών ανθρώπινων αναγκών (σίτιση – στέγαση – θέρμανση) και ασφαλώς την ίδια τη μόρφωση πρέπει να σταματήσει εδώ!

Απαιτούμε:
  • Να καταργηθεί άμεσα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στα καύσιμα.
  • Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια και οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Δωρεάν και ασφαλή στέγαση – ανθρώπινες συνθήκες σπουδών για όλους τους φοιτητές.
  • Να δημιουργηθούν νέες εστίες με ευθύνη του κράτους χωρίς επιχειρήσεις, ιδιώτες, ενοίκια.
  • Να δοθεί μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.
Η ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

LinkWithin