Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

27 Μαρτίου 2013

Σέρνουν μαθητές του ΕΠΑΛ στα δικαστήρια!


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 27/03/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:43


Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
Τηλέφωνο
:
6976256581

Site
:
elmez.blogspot.gr
e-mail
:

Θέμα: "Σέρνουν μαθητές του ΕΠΑΛ στα δηκαστήρια!"

3ωρη Στάση Εργασίας την Παρασκευή 29 Μαρτίου

Σε δίκη οδηγούνται την Παρασκευή 29 Μαρτίου δύο μαθητές του ΕΠΑΛ Ζακύνθου, επειδή το Σεπτέμβρη του 2009 πρωτοστάτησαν σε κινητοποιήσεις, με βασικό αίτημα την επισκευή των κτιρίων του συγκροτήματος, που μετά τους σεισμούς του 2006 εξακολουθούν να είναι σε άθλια κατάσταση. 

Είναι τουλάχιστον πρόκληση να διώκονται οι αγωνιζόμενοι μαθητές που δεν μπορούν να κάνουν μάθημα, επειδή πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια τους.  

Αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ο ταξικός ρόλος της αστικής δικαιοσύνης και του αστικού κράτους, που από τη μία υπονομεύει την Δημόσια Παιδεία και από την άλλη σέρνει μαθητές στα δικαστήρια προς «γνώση και συμμόρφωση». 

Απόρροια της πολιτικής, που ασκείται από την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τις ευλογίες της ΕΕ, είναι αφενός να αντιμετωπίζεται η Παιδεία ως «εμπόρευμα», και αφετέρου να χρησιμοποιείται για να «παράγει» ευέλικτο, φτηνό εργατικό δυναμικό σύμφωνα με τις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου. 

Σε αυτή τη «σαπίλα» αντιστέκονται οι μαθητές που αγωνίζονται και αυτό ενόχλησε το κράτος. Γι’ αυτό σπεύδουν όπως – όπως να τιμωρήσουν όποιον τολμήσει να σηκώσει κεφάλι. 

Τρέμουν στην ιδέα, ιδιαίτερα τώρα εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, ότι υπάρχουν μαθητές πρωτοπόροι που βγαίνουν μπροστά, που μπολιάζουν τις συνειδήσεις πως μπορεί να υπάρχει ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και που θα έχουν πρόσβαση σε αυτό ΟΛΑ τα παιδιά, που δεν θα είναι η μόρφωση προνόμιο των λίγων. 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου μαζί με το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών και καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές την Παρασκευή 29/3 σε συγκέντρωση στις 12μμ, έξω από τα δικαστήρια Ζακύνθου, απαιτώντας να σταματήσουν οι τρομοκρατικές διώξεις των μαθητών που αγωνίζονται για Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. 

Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ κηρύττει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11πμ - 2μμ), ώστε να παραστούν οι συνάδελφοι στην κινητοποίηση. 

Καλούμε και τα υπόλοιπα Σωματεία του νησιού να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, στους διωκόμενους μαθητές και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

LinkWithin